//
you're reading...
Jocuri distractive pentru cei mici

La cumparaturi cu alfabetul

Materiale necesare :
• foarfece ( folosite în conditii de siguranţă pentru copii)
• lipici
• carduri/ jetoane
• markere
• hartie (foaie de mare)
• Pliante supermarket

 

Sugestii:
Copiilor mai mici le place in mod deosebit sa-i ajute pe cei mari sa-si indeplineasca diferite sarcini, asa ca o sa le placa sa alcatuiasca aceast tip de liste de cumparaturi .

1. Pregatire: Scrieti literele alfabetului in partea de sus a unei foi mari de hârtie. În plus, creati o punte de jetoane cu literele alfabetului si apoi scrieti literele alfabetului pe o coala sub forma de index.

2. La magazin: Fiecare copil va trage un jeton din sirul prezentat de jetoane cu literele alfabetului si apoi se va uita pe fluturasii de la supermarketuri cautand cuvinte care incep cu litera corespunzatoare. Ajutati copiii sa rupa sau sa taie numele si imaginile obiectelor pe care le-au gasit si incep cu litera corecta si sa le lipeasca pe coala – index in dreptul literei corespunzatoare. (Dacă un copil nu poate găsi cuvinte / imagini potrivite, lasati-o/lasati-l sa  treca la urmatorul jeton de pe banca.) Jocul poate continua in acest mod pana cand se termina toate jetoanele sau, pana cand dumneavoastră sau copiii sunt gata pentru a se opri!

3. Clasificaţi: Când aţi terminat cumparaturile,lucrati  împreună pentru a sorta articolele dvs. în categorii (de exemplu :  conserve, bauturi, bunuri de uz casnic, etc).
Mai departe puteti sa…
Iesiti la  plimbare si rugati copiii sa se uite dupa semne care incep cu diferite litere (de exemplu : stop, semafor, etc). Copiii ar putea de asemenea, sa numeasca formele pe care le vad.

Reclame

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: