//
you're reading...
Proiecte şi formare în spaţiu european

Vizita de studiu „Echitate pentru succes in educatie”

Vizita de studiu
 Programul de Învăţare pe tot Parcursul Vieţii
Programul Transversal

Actiunea cheie 1.1.Vizite de studiu pentru specialişti în educaţie şi formare profesională

Ce sunt vizitele de studiu?

Vizitele de studiu sunt un aspect cheie al programului transversal, program ce se desfasoara sub egida  Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale. ANPCDEFP sustine si faciliteaza accesul la alternative europene de invatare continua si activa. Pentru detalii vizitati: http://www.anpcdefp.ro

Vizitele de studiu se adreseaza factorilor de decizie din domeniul educatiei. O vizită de studiu reprezinta o vizită pe termen scurt (intre trei si cinci zile) pentru un grup mic (8-12 persoane) cu scopul de a studia un anumit aspect al învatarii pe tot parcursul vietii în alta tara europeana.

Principalele obiective ale acestor vizite este de a facilita schimbul de informatii si de experienta intre factorii de decizie si specialistii din domeniul educational pentru interesele comune ale tarilor participante, de a sprijini participantii in cunoasterea masurilor deja adoptate in domeniul educatiei la nivel european, dar si de a furniza informatii de ultima ora legate de educatia in Europa.

Toate informatiile privind acest program le puteti accesa de site-ul http://studyvisits.cedefop.europa.eu/ al Centrului European pentru Dezvoltarea Formarii Profesionale –  CEDEFOP, coordonator la nivel european. De asemeni, tot aici veti putea gasi catalogul anual al vizitelor de studii, metodologia si apelul european anual.

 „Echitate pentru succes in educatie”  Coimbra 2-6 mai 2011

Vizita a avut in vedere o tematica extrem de actuala in contextul educatiei europene in incercarea de a oferi o viziune comprehensiva a educatiei inclusive pe intreg teritoriul european. In incercarea permanenta de a aduce schimbari si imbunatariri fiecare dintre sistemele de invatamant din spatiul european incearca si experimenteaza pastrand diferite modele de buna practica pe care doreste sa le disemineze pentru a putea fi preluate sau adaptate si de catre alte tari. Iata in prezentatrea PPT care urmeaza cateva informatii si idei mai interesante ce s-au putut desprinde din discutii si vizitele din cadrul acestei vizite de studiu.

Informatii – Vizita de studiu

Informatii cu caracter general privind sistemele de invatamant din cele 11 tari participante:

Sistemele de invatamant in Europa

Reclame

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: