//
you're reading...
Jocuri distractive pentru cei mici

Jocuri de mişcare în perechi

Aruncă mingea prin cerc

Cele două  perechi, sau echipe dacă sunt mai mulţi copii, se aşează în  şir indian în spatele unei linii trasate cu o cretă . În faţa fiecărei echipe/perechi se aşează  vertical la o distanţă de trei metri un cerc mare de gimnastică. Dacă locul nu poate fi amenajat ca atare cercul poate fi ţinut de alţi copii sau poate fi desenat pe un perete. Fiecare echipă primeşte câte o minge pe care trebuie să o arunce prin cerc. Fiecărei reuşite i se acordă un punct.

Puteţi diversifica jocul aruncând cu mâna sau cu piciorul.

Ca să creşteţi gradul de dificultate, şi de amuzament,  puteţi să solicitaţi copiilor să lovească cu o bâtă mingea pentr a o trece prin cerc.

La ţintă!

Se poate juca individual, în perechi sau echipe mai mari.

Un borcan se aşează la aproximativ 2 metri de linia de aruncare trasată pe jos. Fiecare copil primeşte câte 10 bile gumate pe care trebuie să introducă în borcan. Câştigătorul va fi acela care va reuşi să introducă toate  bilele în borcan.

Puteţi utiliza şi alte obiecte mici pentru aruncat. Aveţi grijă ca acestea să nu fie periculoase!

Umple paharul

Pregătiţi două scaune, două pahare, 2 linguri şi o găleată cu apă. Acum că aveţi tot ce vă trebuie aşezaţi scaunele la o distanţă de patru metri între ele, apoi aşezaţi găleata cu apă la mijlocul distanţei dintre ele. Pe fiecare scaun se aşează câte un pahar gol. Copii, împărţiţi pe echipe sau în perechi, îşi aşteaptă rândul în spatele scaunului aferent echpei sale. Primul copil desemnat de la fiecare echipă primeşte câte o lingură. La semnalul dat de coordonatorul jocului ei vor umple lingura cu apă din găleată, apoi vor alerga la scaunul lor pentru a vărsa apa din lingură în pahar. Echipa care umple prima paharul  este desemnată câştigătoare.

Ca să creşteţi ritmul jocului puteţi realiza jocul contra cronometru, de exemplu, cine termină să umple cât mai mult paharul într-un minut sau 2 minute câştigă.

Boabele de fasole

După ce copii se împart în echipe, fiecare copil primeşte câte 5 boabe de fasole. Primul jucător din fiecare echipă va încerca să introducă într-o sticlă cu gâtul mic toate cele cinci boabe de fasole. Atenţie, boabele trebuie să fie introduse fără a pune mâna pe ele, doar cu ajutorul a două beţişoare care vor fi ţinute cu o singură mână. Echipa care termină de introdus prima toate boabele câştigă!

Sper că v-au plăcut!

Reclame

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: